0888 22 75 17
office@rutech.bg
Безплатна доставка над 99.00 лв.

Връщане на стока

Право на отказ от стока:

  1. Съгласно чл. 50 от ЗЗП всеки потребител има право да се откаже от получената стока в срок от 14 дни от датата на получаване на стоката. Сумата, съответстваща на цената на върнатата стока, ще бъде възстановена на потребителя без неоправдано забавяне и в срок от 14 дена след упражняване на правото на отказ от стоката.

Условия за ползване на правото на отказ от закупена стока:

  1. Върнатата стока трябва да бъде в добър търговски вид, да не е била употребявана по какъвто и да било начин и да е в ненарушена оригинална опаковка (кутия). Стоки, които не отговарят на това условие, не могат да бъдат върнати. Моля, имайте предвид, че правото на отказ от поръчка съществува, за да ви позволи да се запознаете със стоката по същия начин, както в реален магазин, а не за да я използвате безплатно в продължение на 14 дни.
  2. Разходите по транспортиране на стоката от клиента към rutech.bg са за сметка на клиента.
  3. Отказ от закупена стока се осъществява след като ни изпратите e-mail, в който изявявате желанието си за отказ или e-mail с попълнен стандартен формуляр за отказ.
  4. Запазете документа, който удостоверява плащането (касова бележка, бележка за пощенски паричен превод, извлечение от електронно плащане), защото той може да ви потрябва при връщането на стоката.
  5. Изключение от възможността за отказ от поръчка са стоките, които са произведени по специфична поръчка на клиента.
  6. Ако при поръчка на клиент, той ползва безплатна доставка (поръчката е за над 99лв), но след връщане на част от стоката или цялата стока от поръчката, общата сума на поръчката падне под 99лв, то клиентът губи правото си на безплатна доставка и тя ще се начисли в последствие и ще бъде удържана от върнатата сума.
    Пример 1: Поръчката е на стойност 100лв (ползва безплатна доставка), но клиентът връща стока за 80лв, т.е. поръчката остава на цена 20лв (не ползва безплатна доставка), то тогава цената на доставката от 5лв ще бъде начиследна след връщането на стоката и ще се удържи от сумата, която се връща към клиента и той ще получи 75лв.

Пример 2: Поръчката е на стойност 100лв (ползва безплатна доставка), но клиентът връща цялата стока от поръчката, т.е. поръчката става на цена 0лв (не ползва безплатна доставка), то тогава цената на доставката от 5лв ще бъде начиследна след връщането на стоката и ще се удържи от сумата, която се връща към клиента и той ще получи 95лв.

Пример 3: Поръчката е на стойност 200лв (ползва безплатна доставка), но клиентът връща стока за 50лв, т.е. поръчката остава на цена 150лв (все още покрива условието за безплатна доставка), то тогава на клиента ще се върне пълната сума от 50лв за върнатата стока.

Къде да върна поръчката?

Адресът, на който да изпратите стоката е:
гр.
Русе, офис на Econt -  ул. Добруджа 5